Sääntelyelimet wakeboardingin kautta

World Skiboard Association (WSA), joka perustettiin vuonna 1989, vastasi ensimmäisen hiihtolautailun maailmanmestaruuden järjestämisestä ja tämän lajin lisäämisestä X Games -kilpailuihin.

World Wakeboard Association (WWA), jonka ratsastajat perustivat vuonna 1993, hallitsee, mainostaa ja suostuttelee maita kehittämään wakeboard-urheilua. Edellisistä 27 vuodesta lähtien yhdistys on tarjonnut sääntöjä, määräyksiä ja turnauksia useille amatööri- ja ammattilaiswakeboardereille.

Wakeboard-peliturnauksia järjestää maailmanlaajuisesti The International Water Ski and Wakeboard Federation (IWWF), toinen hallintoelin. Olympiakomitea tunnustaa sen myös urheilun viralliseksi kumppaniksi.

Maat, jotka osallistuvat wakeboardingiin

Wakeboarding on tällä hetkellä sekä yksi suosituimmista että nopeimmin kasvavista extreme-lajeista maailmassa. Tästä pelistä on tullut yksi tunnetuimmista maailmanlaajuisista harrastuksista sen räjähdysmäisen laajentumisen seurauksena. Yksi tämän hetken suurimmista urheiluilmiöistä johtuu pelin erottuvasta tunnelmasta ja siihen liittyvästä vapaamuotoisesta luovuudesta.

Wakeboarding on erityisen suosittu useissa maissa, mukaan lukien Hollannissa, Saksassa, Venäjällä, Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Itävallassa, Meksikossa, Puolassa, Belgiassa ja Norjassa.

Jalusta

Wakeboardopettaja aloittaa määrittämällä, mikä asento tuntuu sinulle luonnolliselta ja mukavalta. Sinun on päätettävä, oletko “tyhmä” vai tavallinen (vasen jalka eteenpäin) (oikea-jalka-eteenpäin). Jokaisen, jolla on kokemusta rullalautailusta tai lumilautailusta, pitäisi pystyä tunnistamaan paras asentonsa. Älä huoli, jos et ole koskaan kokeillut wakeboard-urheilua. Ensimmäisenä eteenpäin liikkuvan jalan tulee olla lyijyjalkasi. Wakeboard-ohjaaja saa sinut seisomaan jalat yhdessä ja työntämään sinut eteenpäin maalla.

Seuraava vaihe on määrittää kulma, johon siteet tulee säätää; lumilautailijoille tämä tehtävä on tuttu. Opettaja opastaa sinua tämän prosessin läpi ja selittää myös ihanteellisen sidontakulman.

Käsieleet

Yksi wakeboardin tärkeimmistä turvallisuusnäkökohdista on opetella ulkoa käsimerkkisi veneelle ennen kuin nouset järvelle. Ohjaajan tulee selvittää nämä, ja hänen tulee myös selittää, kuinka veneelle annetaan merkin kääntyä tai hidastaa vauhtia wakeboardin aikana.

Sinulle opetetaan edelleen tiettyjä käsimerkkejä, jotka ilmaisevat erilaisia ​​asioita, kuten kun vuorosi on päättynyt, vaikka vene ei hinaakaan sinua.