Laitteet wakeboardingiin

Extreme-urheilussa tarvittavat työkalut ovat yhtä tärkeitä pelaajan suorituksen kannalta. Ratsastajan varustetaso on varsin tärkeä, koska wakeboarding on intensiivinen urheilulaji, joka sisältää seikkailua ja energiaa.

Katsotaanpa tähän peliin tarvittavat varusteet.

Wakeboardin käyttö

Tämä on urheilun perusvaruste. Nykyisissä levyissä on lasikuitupinnoite ja ne on valmistettu vaahdosta, hunajakennosta tai puusta yhdistettynä hartsiin. Siinä on metallireiät, joihin ruuvataan evät ja siteet.

Ratsastajan paino liittyy suoraan suositeltujen wakeboardien kokoon. Laudan leveys vaikuttaa siihen, miten se lepää vedessä.

Kärki-, keski- ja häntäosat ovat ensisijaisesti siellä, missä laudan leveydellä on merkitystä. Leveämmät kärjet ja kärjet antavat pelaajalle mahdollisuuden tehdä erilaisia ​​temppuja, kun taas kapeammat kärjet ja kärjet saavat laudan pyörimään aggressiivisemmin. Keskiosa pomppii pois voimakkaammin ja asettuu sitä korkeammalle veteen, mitä leveämpi se on.

Laudan pituus on avaintekijä ratsastajan ajotekniikkaa määritettäessä. Isompi lauta kulkee hitaasti ja kevyesti, toisin kuin pienempi lauta, joka pyörii nopeammin ja tuntuu kevyemmältä.

Suurin osa ratsastajista käyttää tällä hetkellä wakelaudoita, jotka ovat 5 jalkaa pitkiä, 2 jalkaa leveitä keskeltä ja joilla on tylsä ​​nenä ja häntä.

Wakeboard-lajikkeet

Rocker viittaa tiettyyn taivutukseen laudalla, joka kulkee päästä häntään. Yleisesti ottaen rokkarisuunnitteluun perustuen on viisi erilaista wakeboard-tyyppiä:

  • jatkuva rokkari
  • Seoksen rokkari
  • Kolmen vaiheen rokkari
  • Rokkari viidellä lavalla

Kolmivaiheisessa keinussa on 2 voimakasta mutkaa laudalla, mutta jatkuvassa keinussa on tasainen käyrä.

Jatkuvalla keinulla varustetut wakelaudat kulkevat nopeasti veden läpi, koska se virtaa tasaisesti laudan pohjassa. Lauta työntää enemmän vettä etupuolelle, kun siinä on kolmivaiheinen keinuvipu, mikä hidastaa ajoa.

Temppuja suorittaessaan ratsastajat voivat hypätä korkeammalle lautojen kolmi- tai viisivaiheisten rokkarien ansiosta. Suorituskyky määräytyy keinu- ja lautaprofiilin mukaan.