Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että stressillä on vaikutusta ihmiskehoon. Maailmankuulu MilanLab on tunnustanut tämän ja käyttää pelaajien psykologisen mielentilan tietoja yhtenä vamman ennustajana.
Arvioiden mukaan noin 3 000 ammattilaisjalkapalloilijaa Isossa-Britanniassa on ilman sopimusta tämän kauden loppuun mennessä. Tämä on hyvä uutinen joillekin managereille, jotka voivat valita, kenet haluavat ensi kaudelle. Tämä ei ole niin hyvä pelaajille, ja rehellisesti sanottuna se voi olla heille erittäin stressaavaa.
Aerobisen suorituskyvyn kausivaihtelut huippujalkapalloilijoiden keskuudessa
Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että stressillä on vaikutusta ihmiskehoon, mikä voi merkittävästi vaikuttaa jalkapalloilijoiden loukkaantumisriskiin. Maailmankuulu Milan Lab (AC Milan Medical Lab) on tunnustanut tämän ja käyttää pelaajien mielenterveystietoja yhtenä vamman ennustajana.
Milanon laboratoriolla on sen käyttöönoton jälkeen ollut eräänlainen maaginen tunnelma. Ilmeisesti AC Milanin lääkintähenkilöstö on aina paikalla korjaamaan vauriot riippumatta siitä, kuinka pahat vahingot ovat.
MilanLabin takana oleva mies on belgialainen kiropraktikko Jean-Pierre Meersseman. Hän alkoi katsoa pelaajia kokonaisuutena
Milan Lab on teknisesti edistynyt tutkimuskeskus, jonka tavoitteena on optimoida urheilijan psykososiaalinen kunto auttaakseen häntä saavuttamaan ja ylläpitämään urheilusuorituksensa korkeimmalla tasolla. Samalla se auttaa myös lääkintähenkilöstöä ennakoimaan haittoja. Milanon laboratorion visio on katsoa urheilijaa kokonaisuutena ja tulokset ovat olleet vaikuttavia.
Laboratorion omien tietojen mukaan ei-traumaattisten vammojen (kuten reisiluun vammat ja selkäkivut) määrä on laskenut peräti 92 % sen perustamisesta vuonna 2002. Aiemmin AC Milan käytti kauden aikana noin 35 pelaajaa loukkaantumisten vuoksi. Tällä hetkellä luku on pudonnut rajusti noin 22:een.
Eliittijalkapalloilijoiden voimaa ja kestävyyttä
Useimmat meistä ymmärtävät, että optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi tarvitset oikeanlaista kuntoa ja ravintoa. Jalkapallon konservatiivisessa maailmassa henkistä puolta kuitenkin usein valvotaan. Ei kuitenkaan AC Milanissa: he veivät sen seuraavalle tasolle. Klubilla he loivat mielenrauhan. Tässä huoneessa urheilijoiden mielentilaa tutkitaan ja seurataan lasitilassa. Pelaajat käyttävät mukavia ergonomisia istuimia heijastamaan rentouttavia kuvia, kun taas psykologit tarkkailevat heidän henkistä tilaansa käyttämällä miniatyyrielektrodeja, jotka on asennettu pelaajien päähän ja jotka on kytketty tietokoneeseen. Mielenrauhaa käytetään parantamaan pelaajien palautumisastetta otteluiden välillä ja tarjoamaan heille mahdollisuuden voittaa negatiivinen stressi. Tila auttaa pelaajia rentoutumaan ja lievittämään stressiä.
Mutta se ei lopu tähän. MilanLab on myös investoinut tekoälyn tietokonejärjestelmään, joka kerää ja käsittelee tietoa. Kaikki pelaajaa koskevat fyysiset, biokemialliset ja psykologiset tiedot syötetään tähän järjestelmään. Tämä järjestelmä pystyy “oppimaan” muistiin tallentamalla tietoja, jotka voivat määrittää, mitkä tekijät aiheuttavat pelaajan loukkaantumisen. Lääkintähenkilöstö käyttää liikennevalojärjestelmää määrittääkseen, onko pelaaja tarpeeksi hyvässä kunnossa pelaamaan. Vain ne, joilla on vihreä valo, voivat pelata.
AC Milanissa pelaajien psykososiaalinen hyvinvointi on arvokkaampi voimavara kuin jalkapallojoukkueessa kokonaisuudessaan, sillä kentällä olevat pelaajat ovat tärkeämpiä urheilun kuin taloudellisen näkökulmasta.